www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

3000 Soltimmar

2012-07-09

Fuerteventura blir sällan kallare 15 grader på vintern och sällan varmare än 37 grader på sommaren, förutom när ön drabbas av sandstormar från Sahara. Namnet betyder, ordagrant översatt, stark vind och somrarnas passadvindar och vinterns höga atlantvågor lockar vindsurfare och surfare till denna karga ö året runt. ”Ön med den eviga våren” är den näst största av Kanarieöarna men känns lite mer genuin, har färre turister och är allmänt lite lugnare.

   I slutet av 1960-talet byggdes ett antal turisthotell och flygplatsen El Mattoral. Turisterna ökade i antal under 1980-talet och turism är öns viktigaste inkomstkälla.
   Fuerteventura har ca 75 km stränder, varav 50 km med sandstrand och 25 km med svart vulkansand eller lavastenar. Här finner du också Kanarieöarnas största strand på Península de Jandia i söder. I norr finns stränder och sanddyner i Corralejo med en mindre strand inne i själva staden och vackra, långa stränder utanför. Det är här du finner stranddyrkarna och de flesta vindsurfarna.
   Bl.a. Ving, Solresor och Apollo har resor hit, varav Apollo har en speciell Triathlonvecka som förberedelse inför Challenge Fuerteventura (1900 m simning, 90 km cykel och 21 km löpning) med ledarledda träningspass, coachning, föreläsningar, clinics och startplats i tävlingen som avgörs 13 april 2013.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss