www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

33 Dagars semester

2012-06-18

Travel News har publicerat en skrivbordsundersökning kring semester- och arbetsvanor i olika länder. Den visar att svenskarna har flest semesterdagar i världen med 33 dagar per år inklusive helgdagar (röda dagar). Svenskarna får se sig passerade av endast holländarna med 31,5 dagar per år och danskarna med 30 dagar per år.

   Amerikanerna klarar sig på jämfört futtiga 12 dagar per år, men det är i Asien man är som minst generös med ledigheten. Filippinerna har fem dagars semester per år, Thailand har sex dagar och Taiwan har sju.
   Undersökningen visar också att alla inte nödvändigtvis vi ha mer semester. I mars i år röstade schweizarna om ett förslag att öka antalet semesterdagar från 20 till 30. Hela 70 procent röstade emot förslaget, troligtvis för att de flesta inte anser sig ha råd med mer semester då man spenderar mer pengar under semestern än då man arbetar.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss