www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Carmen, Barberaren, Don Juan...

2011-03-14

Sevilla, med cirka 800 000 invånare i city, är Spaniens varmaste stad. Under juli och augusti kan tempen stiga till över 40 grader. Maj och oktober är därför en bättre period för att utforska staden, som har en rik arabisk historia och senare upplevde en ny guldålder som centrum för handeln med kolonierna i Amerika. Sevillas betydelse som inlandshamn avtog och dog genom att floden Guadalquivir efterhand slammade igen och omöjliggjorde trafik med större fartyg.

   Stans största kändisar är tre fiktiva figurer – Barberaren (i Rossinis opera ”Barberaren i Sevilla”), Carmen (den sköna cigarrmakerskan i Bizets opera med samma namn) och kvinnotjusaren Don Juan.

   Grejen med Sevilla är att njuta av livet bland pampiga miljöer runt katedralen, äta gott i gränderna – särskilt fantastiska tapas! – samt måhända se på fotboll. FC Sevilla är ett topplag, medan Real Betis för närvarande spelar i andra divisionen.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss