www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Ett "Venedig" till

2012-06-18

Nederländerna har också sitt Venedig. Det heter Giethoorn och ligger mellan städerna Heerenveen och Zwolle. Här finns ett stort system med mindre sjöar och kanaler, dels naturliga och dels formade av människans hand. Förr i tiden hämtade man torv ur mossar, så skapades de små sjöarna. Enklaste sättet att transportera detta bränsle genom sankmarkerna var per båt och befintliga vattendrag kompletterades med handgrävda grunda kanaler.

   I dag är Giethoorn som vilken annan nederländsk by som helst – bortsett från att gatorna är kanaler och att vid varje hus i villakvarteren står inte en bil, utan ”garaget” innehåller i stället en eller flera båtar. Med dem – eller via cykel på stigarna som går längs kanalerna – tar sig invånarna till P-platsen, där de har sina bilar uppställda.
   Du kan välja mellan att glida runt på vattengatorna i större turistbåtar eller att bli din egen Kapten Bölja i eka med elsnurra. Oavsett val är det en lika märklig som skön upplevelse.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss