www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Fejkat resmål

2012-10-03

Tidningen Vagabond tipsar om fem resmål som med konstgjorda upplevelser – vissa bra andra uppenbarligen inte så bra. Det handlar antingen om en destination som saknar genuina upplevelser, så till den grad att man försökt skapa egna, eller så har man piffat upp tillvaron och gjort den lite mer intressant för besökarna:

   1. Garden by the bay, Singapore
Ytan där den relativt unga staden Singapore intagit, bestod till för inte så länge sedan av regnskog. I ett försök att återskapa platsens ursprung, byggs nu en djungel på en yta så stor som ca 77 fotbollsplaner som till en stor del består av naturliga växter. Fejken är vad man kallar Super Trees, ca 25 till 50 meter höga konstgjorda träd som fångar upp regnvatten och som kan lysa i mörker.

   2. Huis Ten Bosch, Nagasaki
Den japanska staden har byggt en park i motsvarande Monacos storlek som består av allt man kan vänta sig i en Holländsk stad. Av besökarantalet att döma, verkar det som att turister som åker till Japan, vill uppleva Japan och inte Holland.

   3. Paris Plages, Paris
Med 2000 ton sand, ett par hundra solstolar och 40-talet palmer förvandlas en del av floden Seine till en annan sorts turistort än vad man normalt förknippar Paris med. Attraktionen lockar flera miljoner besökare i juli och augusti varje år. Det är förbjudet att sola topless och att bada i Seine, men tillåtet att bada i poolen som flyter på floden.

   4. Vulkanutbrott i Las Vegas
Stora delar av Las Vegas är ju fejkat, men som ett exempel bland flera kan nämnas vulkanutbrottet på Hotell Mirage. Eldslågor flyger 30 meter upp i luften och lava rinner ned längs kraterns kanter.

   5. Lapland, Kent, UK
Med ”the UK's home of Father Christmas”, lockas familjer att åka till Kent, några mil sydost om London för att uppleva renar, samer och självaste tomten.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss