www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Hänryckningens högtid

2012-03-26

Den 15 december 2004, beslöt den dåvarande regeringen att slopa annandag pingst som helgdag. Icke desto mindre är det den tid på året som bl.a. kännetecknas av bröllop. Har vi det sköna vädret och den begynnande blomsterprakten att tacka för det, eller är det för att det, enligt kristen tro, är glädjens dag då den helige ande uppenbarade sig för Jesu lärjungar?

   Denna hänryckningens tid infaller 50 dagar efter påsk och är därför en rörlig helg eftersom påsken är likaså.

   Infaller bröllopsresan omedelbart efter bröllopet? Innebär bröllopet ett byte av efternamn? Enligt såväl Skatteverket som Polisen rekommenderas att avvakta med ev. namnbyte till efter resan. Om du reser utomlands i nära anslutning till vigseln kan du alltså åka med ett pass i ditt nuvarande namn. Förutsättningen är att resan är bokad i samma namn som står i passet. När du kommer tillbaka till Sverige kan du sätta igång med att byta dina pass och övriga id-handlingar.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss