www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Högt över marken...

2010-04-19

Dubai i Förenade arabemiraten har seglat fram som chartermål under vintersäsongen. Säker sol, sköna bad, ökenutflykter och shopping är något som lockar på den (relativt) alkoholfria destinationen. Och så, naturligtvis, världens högsta byggnad – 828 meter höga Burj Khalifa!

Skyskrapan började byggas i september 2004 och invigdes i början av detta år. Kostnaderna för rekordbygget blev också rekordstort, motsvarande närmast ofattbara 150 miljarder kronor!
   Burj Khalifa är en mäktig syn från marknivån och utsikten från besöksplattan på 124:e våningen går knappast att klä i ord, utan måste upplevas. Dagar utan soldis går det att spana in omgivningen 80 kilometer åt alla håll.
   Men det är inte helt gratis att åka hiss dit upp med en hastighet av 10 meter/sekund. Bokade besök kostar drygt 200 kronor, oanmälda – med lång väntan i köer – går på drygt 800 kronor!


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss