www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Internationellt körkort

2012-06-25

På tal om att bila i utlandet; det är ett och annat att hålla reda på vad gäller internationellt körkort. Det krävs inte för att köra bil i Norden eller inom EU, men i t.ex. Thailand måste du ha det, annars riskerar du böter. I Australien och Nya Zeeland krävs en engelsk översättning av ditt körkort. Situationen är liknande i USA, där polisen inte kan förväntas känna till svenska körkort.

   För att köra bil i dessa och flera andra länder rekommenderas eller krävs ett internationellt körkort. Motormännens Riksförbund har en sammanställning på sin hemsida http://www.motormannen.se/Resan/internationellt-korkort/, där du också hittar information om vad som gäller land för land.
   Där får du också annan nyttig kunskap om bilkörning utomlands. T.ex. att kvinnor inte tillåts köra bil i Saudiarabien, att vissa länders polis eller annan myndighet måste godkänna ditt körkort innan du får köra bil där (ombesörjs vanligtvis av biluthyraren) och att vissa länder varken godkänner svenskt eller internationellt körkort, då måste du söka tillstånd på plats.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss