www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Karnevalen i Las Palmas

2013-02-19

Traditionen med karneval i Las Palmas har anor ända från 1400-talet. Karnevalen ser ut som den gör idag sedan 70-talet. Under Francos styre var gatufester förbjudna, men därefter dröjde det inte länge förrän öborna på Gran Canaria fick tillstånd att återuppliva sin älskade karneval efter drygt 40 års uppehåll.

I februari drar karnevalen igång med den prestigefulla kröningen av karnevalsdrottningen. Tävlingsdeltagarna visar upp häpnadsväckande klädeskreationer i fantasifulla utformningar.

Några andra av karnevalens höjdpunkter är kröningen av dragdrottningen, karnevalståget ”Gran Cabalgata” och den populära galakvällen ”Gran Gala”. Karnevalens grand finale avslutas med ”Sardinens begravning”. Sardinen är en symbol för det ”syndiga leverne” som karnevalen innebär. En modell av en jättesardin bärs i ett långt tåg genom staden till stranden Las Canteras där den bränns på ett stort bål. Festligheterna är slut och man är ”ren” inför nästa stora högtid som är påsken.

Mer information här.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss