www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Kort i Tyskland

2011-04-19

Tyskarna är förtjusta i kontanter. Därför accepteras inte internationella kort i många butiker, mindre hotell, gästhus och restauranger. Så ladda med euro i Sverige före resan! Och tills för bara några år sedan var det omöjligt att handla med Visa- eller Mastercardkort hos den stora kedjan Citti-Markt. Men nu fungerar de på varuhusen i Flensburg, Kiel, Lübeck, Rostock och Stralsund. I dessa finns också uttagsautomater.

Den som vill köpa tyska ölsorter finner dem här, medan de tysk-danska butikerna för det mesta erbjuder dansk och svensk öl. Tänk på att tyska affärer har stängt söndagar och större helger, närmast långfredag, annandag påsk, första maj, Kristi himmelfärdsdag och annandag pingst.

Glöm heller inte att skriva ut en exportdeklaration från hemsidan i förväg, där du lovar att föra ut pantbelagda förpackningar till ett skandinaviskt land redan samma dag. Och tänk även på att inte överlasta bilen – se totalvikten i registreringsbeviset, som för övrigt måste vara med vid utlandsresa!


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss