www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Kronan repar sig

2009-08-19

Den 6 mars i år var den mörkaste dagen för kronan, för den här gången. Den globala finanskrisen slog till som hårdast och vår krona drabbades extra på grund av svenska storbankers utlåning i de baltiska länderna och även i Ukraina.

Dessutom överger penningplacerare små valutor i orostider och satsar i stället på säkra kort som japanska yen, euro, US-dollar och schweizerfranc. Denna dag kostade en euro 11:90 kronor medan en dollar handlades för 9:37! Nu ligger euron runt 10:60 och dollarn kostar cirka 7:40. Skillnad, det. Kronförstärkningen förväntas fortgå och valutaanalytiker räknar med att euron går under 10-kronorsnivån i början av nästa år. Men, alla ni som räknar med avsevärt billigare utlandsresor i vinter: Kom ihåg att experternas prognoser om valutor ska tas för vad de är, kvalificerade spekulationer.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss