www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Må bra också på flygresan

2012-03-26

Venblodet behöver musklernas hjälp för att ta sig tillbaka från fötter och ben. Det är därför blodet stockas och ben och fötter svullnar. Stig upp och ta små promenader flera gånger under flygresan. Rör på ben och fötter minst en gång i halvtimmen, t.ex. genom att turvis spänna och slappna av vadmusklerna, böja foten uppåt och neråt och rita cirklar med tårna. Sitt inte med benen i kors. Ha lösa och bekväma kläder och skor under resan.

   Drick mycket! Undvik däremot kaffe och alkohol som torkar ut. Luftfuktigheten i hus nere på marken brukar vara mellan 40 och 60 %. Uppe i ett flygplan kan den vara så låg som 10 %. Den torra luften gör att vi torkar ut om vi inte dricker tillräckligt. När vi är torra är blodet mera koncentrerat och risken för blodproppar ökar. Dessutom ökar jetlagsymptomen efter resor över flera tidszoner.

   Använd speciella stödstrumpor gjorda för långa flygresor om du är över 50 år, är gravid, är överviktig, röker eller använder hormoner, har en hjärt- och kärlsjukdom eller en annan kronisk sjukdom eller tidigare har haft djupa ventromboser.

Källa: Webbdoktorn


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss