www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

...Men så flyter det!

2011-10-31

Problemet vid ombordstigning på flygplan ligger – som du säkert noterat – i att hålla mittgången fri i största möjliga utsträckning. Det lyckades man hyggligt med efter test med den så kallade Wilmametoden.


Den går ut på att personer med fönsterplatser går på först, sedan de med mittsäten och sist de med platser vid gången. Men allra bäst i test var Steffenmetoden, uppkallad efter astrofysikern Jason Steffen. Efter en mängd datorsimuleringen kom han fram till följande: Fyll varannan fönsterplats på ena sidan, sedan varannan fönsterplats på den andra, därefter resterande fönsterplatser i samma turordning, liksom mitten- och gångplatserna.

Steffenmetoden visade sig vara dubbelt så effektiv som blockmetoden, enligt en artikel i SvD. Men den ställer förstås stora krav på såväl personal som passagerare vid gaten.

För oss alla som svär tyst över kaoset vid ombordstigning skulle mycket vara vunnit om alla har enbart ETT handbagage och tar av sig ytterkläderna innan de kliver på planet…


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss