www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Nyår i storstad

2009-10-19

Det har blivit allt populärare att fira nyår utomlands, i storstäder.

Ett gott tips här är Lissabon – som, om man har tur, kan bjuda på lunchsittning i bara skjortärmarna. Nyårssupé med skaldjur, fyrverkerier och den mäktiga ”julgranen” förhöjer vistelsen. Den senare är tillverkad av byggnadsställningar, rikt illuminerad och var, när den stod på gamla salutorget nere vid floden, drygt 70 meter hög. Nu lär den komma att ståta på höjderna ovanför ”avenidan” i Parque Eduardo VII och bli betydligt lägre.

Lissabon, och även Portugal i övrigt, har fortfarande en hygglig prisnivå på mat och dryck. Särskilt om man undviker turiststråken i centrum och söker sig med spårvagn eller bergbana till kvarterskrogar i stadsdelarna Barrio Alto eller Alfama.

Två korta tågresor som Lissabonbesökaren inte får missa: till Cascais vid havet och till de gamla regenternas sommarviste på höjderna i Sintra.


 


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss