www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Paragraf 5.6

2011-02-15

De stora researrangörerna ställer in hela vintersäsongens resor till Egypten. Inbokade resenärer får pengarna tillbaka eller en ny resa – om sådan står att finna. I det här fallet uppstod ingen tvist mellan säljare och kund om ersättning, men det kan vara viktigt att känna till den paragraf i Allmänna resevillkoren som gäller i krislägen:

   5.6… Såväl arrangören som resenären har rätt att frånträda avtalet, om det… på eller i närheten av resmålet eller utefter den planerade färdvägen inträffar katastrof, krigshandling, generalstrejk eller annan ingripande händelse, som väsentligt påverkar resans genomförande eller förhållandena på resmålet vid den tidpunkt då resan skall genomföras. För att utreda om händelsen är av sådan allvarlig karaktär som ovan angivits skall sakkunniga svenska eller internationella myndigheter rådfrågas.

   Myndigheten det syftas på här är Utrikesdepartementet, UD, som alltså bestämt avråder från resor till Tunisien och Egypten.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss