www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Rekommendationer från UD gällande Grekland

2015-06-29


Med anledning av händelseutvecklingen i Grekland finner du nedan en sammanfattning av UDs rekommendationer till greklandsresenärer.

”Förhandlingarna med landets långivare om utbetalningar av kvarvarande lån från stödpaketet för Grekland har inte kunnat avslutas. Det grekiska parlamentet har beslutat att en folkomröstning om kraven från långivarna ska hållas den 5 juli 2015.

Efter regeringens förslag och parlamentets beslut Under lördagen den 27 juni 2015 noterades kraftigt ökade kontantuttag från bankomater över hela landet varför vissa bankomater, framförallt i Athen, tömdes på kontanter. Regeringen har som en konsekvens av detta,  den 28 juni 2015 beslutat att införa kapitalkontroller tills vidare. Bankerna hålls stängda tills vidare, preliminärt till efter folkomröstningen och planerar öppna igen den 7 juli 2015.

Kontrollerna innebär begränsningar för hur mycket pengar medborgarna kan ta ut från bankomaterna och begränsningar för utlandsbetalningar från Grekland. Resenärer som har betal- och kreditkort utfärdade av och kopplade till utländska banker är undantagna från uttagsbegränsningarna, men notera att det kan förkomma köer vid bankomaterna och det kan vara svårt för bankerna att hinna fylla på med pengar i den takt som uttagen sker. Om detta är temporärt och bankomaterna åter kommer att fyllas upp med pengar så snart bankerna hinner, får anses vara oklart i dagsläget.

Det finns även uppgifter om att vissa restauranger och bensinmackar sedan en tid har vägrat acceptera betalningar med kreditkort utan enbart accepterar kontantbetalningar.
Ambassaden vill därför ytterligare understryka vikten av att resenärer ser till att de har tillgång till olika betalmöjligheter när de besöker landet under den närmaste tiden.”

Källa UD.

 


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss