www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Spendera, spara, amortera

2012-06-04

Den växande skara som deklarerar elektroniskt får tillbaka eventuell skatteåterbäring innan midsommar. TNS Gallup har, på uppdrag av Nordea, tagit reda på vad svenskarna vill göra med skatteåterbäringen. Undersökningen visar att de flesta, hela 56 procent, ser skatteåterbäringen som ett tillskott i semesterkassan och spenderar den på resor och semester. Lika många, 55 procent, sparar pengarna, men man kan undra om de inte hade förvaltat sitt pund bättre genom en mer aktiv förvaltning. Staten har ju knappast gjort sig känd för att vara generös med räntan.

   Förbättringar och reparationer av bostaden görs av 34 procent och 28 procent spenderar återbäringen på andra hushållsavgifter.

   Först som sjätte post i undersökningen kommer de som – trots att andra utgifter kan vara högt prioriterade – väljer att amortera på sina lån. De föregås med en knapp marginal av de som väljer att spendera återbäringen på ny elektronik såsom dator, telefon, m.m. Den gruppen representeras huvudsakligen av män, medan de spendersamma kvinnorna väljer att handla heminredning.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss