www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Två valutor

2012-01-09

Valutasituationen på Kuba ser lite speciell ut då man stoltserar med inte mindre än två olika valutor. Dessa kallas peso convertible CUC (som motsvarar 1 usd) samt peso cubano CUP (1 CUC motsvarar cirka 24 CUP). Valutorna går endast att växla till sig i landet och skillnaden är att convertiblen används av turister och besökare medan landets invånare själv använder peso cubano. Detta innebär en möjlighet för staten att ha olika prissättningar för turister och lokalbefolkning samtidigt som man får in åtråvärd utländsk valuta i landet.


Växla helst så mycket reskassa som du vågar bära med dig till euro innan du åker då det vanligtvis är kostsamt att ta ut pengar från de förhållandevis få uttagsautomater som finns i landet. Om du vill växla in dollar så tänkt på att dessa är belagda med en ”straffavgift” på grund av USA:s embargo och därmed är dyrare att växla in än euro.

Kort utfärdade av en amerikansk bank fungerar överhuvudtaget inte och ditt American Express kan du lämna hemma. VISA och MasterCard utfärdade av svenska banker fungerar vanligtvis utmärkt att använda på de enstaka ställen som har en kortterminal.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss