www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

Visste du…

2011-06-08

…apropå danska broar som sedelmotiv, att Öresundsbron slår Stora Bältbron i längd med en dryg kilometer? Jo, så är det om kriteriet är en sammanhängande bro, utan avbrott av öar, tunnlar och liknande.

Den östra delen av Stora Bältbron, mellan Själland och Sprogö, är 6 790 meter och har en segelfri höjd av 65 meter. Den västra delen, lågbron mellan Sprogö och Fyn, är 6 611 meter lång.
Öresundsbron kommer upp i 7 845 meter innan den landar på den danska konstgjorda ön Pepparholmen. Hela Öresundsförbindelsen är, inklusive den avslutande tunneln, 15, 9 kilometer. Ölandsbron spelar med i samma division som de nyss nämnda och mäter 6 072 meter.
Europas längsta finns i Lissabon. Vasco da Gamabron är 17 300 meter. Vilken bro som är världens längsta vågar vi inte ha någon uppfattning om, då uppgifter om längd och konstruktion varierar.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss