www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

WIEN

2013-02-05

Österrikes vackra huvudstad ligger huvudsakligen väster om floden Donau och var fram till 1918 huvudstad i Österrike-Ungern. Detta förklarar delvis förklarar stadens storlek på ca 1,7 miljoner invånare i staden och ca 2,4 miljoner i stor-Wien, vilket motsvarar ca 20 procent av Österrikes invånare.

 Från 2001 finns den gamla staden i Wien, Innerstadt, på UNESCO:s världsarvslista och i staden representeras flera internationella organisationer som det internationella atomenergiorganet IAEA, de oljeproducerande staternas organisation OPEC och FN:s tredje högkvarter efter New York och Geneve.

Ta dig till stadskärnan från flygplatsen med snabbtåget CAT. Samtidigt som du köper den t/r-biljetten, kan du lösa en biljett för kommunal trafik i Wien som räcker 24, 48 eller 72 timmars. CAT t/r + 48 h kostar ca 30 euro. Tunnelbanan i Wien har fem linjer och med två byten når du alla stadsdelar. Spårvagnsnätet är ett av världens största och det hela kompletteras av flera bussar.

Väl på plats, är det bara att låta sig serveras av staden fantastiska utbud av det mesta:

Det österrikiska köket är i sig inte lika känt som t.ex. det franska, men wienerscnitzel, tafelspitz, kaiserschmarrn, wienerbröd, apfelstrudel och sachertårta är bekant för de flesta.

Wien var hemvist för Beethoven, Strauss och Mozart, vilket satt en musikalisk och kulturell prägel på staden. Det rika utbudet på föreställningar och konserter hittar man bl.a. på Musikverein, Konzerthaus, Staatsoper och Volksoper.

Besök Grinzing, ett mindre vindistrikt strax nordväst om staden. Shoppa på Graben, Kärntner Strasse eller Kohlmarkt. Upplev Spanska ridskolans morgonträning. Njut av den praktfulla arkitekturen. Fika med klass på Café Sacher, Café Landtmann, Demel, Café Central, Café diglas eller välj de något av de mer ”rökiga” alternativen; Café Hawelka, Café Prückel, Café Bräunerhof, Café Tirolerhof eller Café Europé.


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss