www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

  1. Skriv ut
  2. Textstorlek

Inköpslista

(- valutor) Summa: - ---
Beställ 
Jag köper Kurs Jag betalar

Summa: - ---

...och värre blir det!

2011-05-23

Tidigast 2014 tas de nya svenska sedlarna och mynten i bruk. Det blir en mängd förändringar i utseende och – viktigast – storlek, jämfört med tidigare. Det innebär att alla system som hanterar kontanter måste justeras eller bytas ut. Det gäller inte minst bankomater, parkeringsautomater och affärernas mynt- och sedelväxlare.

   Branschorganisationen Svensk handel uppskattar att omställningen kommer att kosta dess medlemmar, alltså butikerna, hundratals miljoner kronor – mer exakt än så kan man inte vara i dagsläget.

   Svensk handel kräver, enligt Dagens Industri, att Riksbanken ska vara med och bära en del av kostnaderna för den gigantiska operationen. Men på Riksbanken anser man att varje aktör själv får ta sin del av kostnaderna för omställningen. Slutsats: det blir vi konsumenter som får betala dyrt för de nya pengarna!


Kontaktinfo
Service Center 0771-22 22 21
Kontaktinfo
Kortcenter 0200-26 60 00
Kontaktinfo
E-post
Kontaktinfo
Besök oss