www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Adams Resminne

ReseEkonomen Mattias Varén kommer varje onsdag att gästa Adam Alsing i hans nya TV-program.  Mattias och Adam kommer att prata om resor och dela med sig av smarta och ekonomiska restips.
Adam Live sänds alla vardagar 17.30 på TV3. Här kan du läsa om två av Adams minst sagt misslyckade fisketurer utomlands:

Vid två tillfällen har jag övertalats av äldsta sonen att åka ut på havsfiske i samband med semestrar utomlands. Den första gången var i Frankrike. Vi lade ut vid 05.00-tiden i chartrad båt från Cannes. Morgonen var fantastiskt vacker. Solen gick långsamt upp över ett spegelblankt Medelhav och med solen kom värmen. Brisen svalkade skönt där vi satt i fören av båten.
Sen började vi spy. Båda två.
Vi är ingen stor sjöfararfamilj och där och då förstod jag varför. Sen fortsatte det i samma glada anda resten av fisketuren.

Andra gången vi var ute på en fisketur var i Thailand 10 år senare och vi tyckte då att vi var mogna för ett nytt försök. "Stay close to the shore" bad jag kaptenen på båten och visst, det var inga problem. Strålande sol, spegelblankt hav och så vidare, lite som i Frankrike, men allt kändes bra och ingen tillstymmelse till sjösjuka hos någon av oss.

Och då, när vi slappnar av och börjar fiska, slår vädret om lika snabbt som när man slår av och på en strömbrytare hemma. Det börjar regna, blåsa, åska och blixtra. Kaptenen försöker lätt panikslagen få upp ankaret för att kunna åka tillbaka, men det har fastnat i något. Han bestämmer sig för att "köra loss det" med båten. Han ger gas och till slut så släpper ankaret från botten. Regnet och vinden piskar så hårt i ansiktet så att vi måste andas genom de solhattar vi hade med oss. Allt förstördes, mobil, kamera, allt. Men vi tog oss i land.

Behöver jag tillägga att vi inte fick en enda fisk och att det kommer att dröja minst tio år till innan vi försöker oss på en ny fisketur? Jag ser mycket fram emot att få träffa ReseEkonomen varje onsdag. Han kan bland annat ge mig tips på saker jag kan göra med sönerna på semestern som inte innefattar båtar och fiske.

 

/AdamPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016
img
Publicerat den 13 maj 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss