www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Restaurangtips i Helsingfors

written Av Mattias Publicerat i Reseekonomen den 16 dec 2011

Johan BorgarHelsingfors har en uppsjö krogar värda ett besök. De svenskar som hittar sin väg till Helsingfors kan jag speciellt rekommendera att besöka dessa två restauranger.

Aito

 
Aito betyder äkta på finska. Och det är ett passande namn för den här kvarterskrogen i Tölö, strax utanför centrum. Rejäla, rustika smaker där råvarorna får stå i fokus. Köket gör avskalade rätter av mindre typiska råvaror. Underskattade fiskarter som harr och mört samsas på listan med tunga och långkokt kött. Trevlig, avslappnad stämning och ägarna jobbar själva i salen och köket. En av inte alltför många restauranger i staden som tar vegetarisk mat på allvar. 

 

Muru 

Muru är säkerligen den mest hypade krogen i Helsingfors just nu. Men låt inte det skrämma er. Muru är ett till bevis på att god mat inte måste göras och serveras uppstyltat. Även här är ägarna Henri, Nicholas, Samuil och Timo mycket närvarande i kvällsverksamheten. God rättfram bistromat utan onödigt trixande, personlig betjäning i hemtrevlig miljö. Grabbarna är mycket skickliga vad gäller vin. Mycket populärt, bokning i god tid rekommenderas. 


/Johan Borgar,
Restaurang Chef & Sommelier
Specialiserad att använda vilda, ur naturen införskaffade råvaror, ekologiska ingredienser samt rättvisemärkt produktion.
http://chefetsommelier.fi/se/hem

Här hittar du fler restips från kändisar:

fredrik Bjorn
BL FW
Victoria Silvstedt leila
Carin Johan Borger
Marcus Frendberg Soneby
Pilblad
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016
img
Publicerat den 13 maj 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss