www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

ReseEkonomens dricksskola

-så lämnar du rätt dricks i utlandet


Det kan vara svårt att veta när och hur mycket det förväntas att man bör lämna i dricks i olika delar av världen. I en del länder ska du tillexempel inte vifta med pengarna eller ge någon dricks direkt i handen och i andra länder är dricks något väldigt sällsynt och kan i vissa fall anses vara en förolämpning. Och hur gör man om serviceavgiften redan är inräknad i notan? 

Denna guide är till för att hjälpa dig inför din resa för att underlätta pinsamma och obekväma drickssituationer.

Om man utgår från det engelska ordet ”tip” så står det ursprungligen för ”To Improve Promptness” och det är ytterligare en aspekt av drickskulturen. Man betalar helt enkelt i förväg för att garantera sig själv bättre service, något som är vanligt förekommande i tillexempel USA.
Det är i slutänden du själv som avgör om du anser det lämpligt att lämna dricks eller ej men här är några generella punkter som kan vara bra att komma ihåg.

-Håll dig uppdaterad om drickskulturen i landet, gärna via någon som bor där.

-Att lämna för lite dricks kan ibland vara värre än att inte lämna något över huvud taget. Undvik frestelsen att tömma din ficka på småväxel. 

-Utgå från procentsatser när du lämnar dricks. 

-Det kan vara en god idé att lämna dricks till städpersonalen i början av din hotellvistelse för att uppmuntra dem till att gör ett bra jobb.

-Se till att alltid ha lite kontanter nära till hands för att vara beredd om tillfället skulle dyka upp.

 

DricksguidenPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss