www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Bo på riad i Marrakech

written Av Mattias Publicerat i Marocko - Dirham (MAD) den 13 nov 2013

På senare år har folk från hela världen upptäckt de fantastiska riadsen i Marrakech. Här kan du uppleva en unik marockansk atmosfär, njuta av den vackra designen och lära känna folket i landet på ett genuint sätt. 

En riad är ett hus och i vissa fall ett palats där det finns en innergård. Ordet riad kommer ursprungligen från det arabiska ordet för trädgård och just denna trädgård är grunden för denna speciella boendeform. Historiskt sett så var det de rika som kunde bo i riads. Inne på gårdarna var det svalt och den behagliga temperaturen i skuggan kunde ge en skön avkoppling från det annars hektiska livet och värmen i Marrakech. På grund av detta har riadsen blivit det optimala boendet för den som vill besöka Marrakech. 

Jag träffade Abdou, en föreståndare för det mycket traditionella Riad Papillion, i Marrakech.

 – Under det senaste decenniet har allt fler resenärer upptäckt det fantastiska med att bo och leva i ett riad, berättar Abdou. Det är inte som ett hotell. Skillnaden är att på riad är du mer en del av Marrakech. Du är en del av oss. Det är ett sätt för många att upptäcka vår kultur.

 Riad Papillon doftar av jasmin och mynta. Överallt syns den genomtänkta och speciella marockanska designen i de handgjorda kakelfontänerna, handmålade dörrar och färggranna kuddar.

– Den här designen är väldigt speciell för oss i Marocko och det är många som reser hit enbart för att inspireras och njuta av den, säger Abdou.

I en annan del av staden ligger Riad Al Moulouk, även det ett mycket traditionellt riad. Här träffar jag, Nadin, Lady of the house på Riad Al Molouk.

– Vi sitter ofta uppe långt in på natten och pratar med gästerna. Vi talar om marockansk mat, om religion och om historia, berättar Nadin. Alla som bor här ska känna sig som hemma, en del i familjen.

Alla jag talar med berättar samma sak om riadsen. Bor du på ett riad så kommer du nära Marrakech på ett unikt och familjärt sätt.

– Riad är som en brygga mellan kulturer och ett sätt att lära känna Marocko som ingen annanstans. Här kan vi ta tid till gästerna och berätta om allt de vill veta, säger Nadin. 

 

Vill du få mer information om Marrakechs bästa riads? Klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss