www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Topp 5 -Att göra i Marrakech

written Av Mattias Publicerat i Marocko - Dirham (MAD) den 15 nov 2013

När du befinner dig i Marrakech så finns det oändligt med upplevelser som du vill hinna med under din vistelse. Denna lista kanske kan hjälpa dig att få ut det bästa av vad staden har att erbjuda.

-Köp en dagsbiljett på turistbussen ”Marrakech City Tour Bus Touristique”. Detta kostar 100 MAD för en vuxen och ger dig en rundtur i staden samtidigt som varje passagerare får egna hörlurar med historia om staden och information om olika sevärdheter man åker förbi. De stannar på de populäraste turistsevärdheterna så man får en chans att titta lite närmare på dem. Biljetten gäller i 24 timmar så man kan hoppa av och på under hela dagen. Nya bussar kommer ständigt in på busshållplatserna.

-Ta en shoppingdag bland alla hundratals souks (enorma marknader) som finns i Marrakech där du finner vackra marockanska hantverk, kläder, kryddor, smycken, oljor, lampor, ja i princip allt du kan föreställa dig. Ett tips kan vara att besöka de butiker som har skylten ”Fix price” för att få uppfattningen över vad saker och ting kostar innan du beger dig till souksen. För när du väl befinner dig där gäller det att pruta och åter pruta! Allt är förhandlingsbart och det finns en stor chans att du får köpa saker för mindre än halva priset.

-Unna dig lite avkoppling på ett Hamam! Det är ett traditionellt marockanskt badhus och spa som är ett måste att besöka. De finns ofta placerade i eller i närheten av riader och innehåller skön massage, peeling, bad och bastu. Utbudet av de olika tjänsterna på hamamen kan variera

Djemaa2-Djemaa El-Fna ett stort torg som är värt att besöka både under dagtid och kvällstid. Under dagtid så kan du vandra runt bland de olika försäljningsstånden och handla nypressad juice och sovenirer. På torget finns det ormtjusare som spelar och folk som går omkring med apor på axlarna. Vill du ta en bild med eller på dessa djur kom ihåg att göra upp om ett pris innan så slipper du bli lurad. Det finns även chans att få en hennatatuering av väldigt konstnärliga kvinnor. Under kvällstid så förvandlas torget till ett enorm matplats där du själv kan kombinera vad du vill äta och hur det ska tillagas. Det ryker av god mat, folket spelar musik och torget sjuder av liv. Oavsett om du är där på dag- eller kvällstid har Djemaa El-Fna en otrolig stämning som du inte vill missa.

-Gör en dagstur till Atlasbergen. Här kan du vandra på fina stigar och uppleva naturen, samtidigt som du njuter av den underbara utsikten. 8 mil från Marrakech finner du en skidanläggning uppe i Atlasbergen i Oukaimeden. Tänk dig vilket reseminne att ta med dig hem, att ha åkt skidor i Afrika!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss