www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Mat i Marrakech

written Av Mattias Publicerat i Marocko - Dirham (MAD) den 15 nov 2013

Allt fler reser till Marrakech för att ta del och inspireras av det marockanska köket. Det stora utbudet av kryddor från hela världen och den unika restaurangkulturen har gjort att många ser Marrakech som den givna destinationen för en matresa. 

Var du än befinner dig i Marrakech så finns det restauranger som erbjuder det bästa av det marockanska köket. Du kan äta på någon av restaurangterasserna kring torgen, hitta en restaurang med vacker innergård eller varför inte vandra runt på Djemaa El-Fna och själv kombinera vad du vill äta och hur det ska bli tillagat. Var du än befinner dig känner du doften av kryddor och mat i luften.

Vill du testa att äta en typisk marockansk rätt kan du beställa in en tallrik Tagine, en maträtt som tillagas i en lergryta tillsammans med en fantastisk mix av kryddor, rotfrukter och chermoula. Rätten kan serveras olika överallt och tillagas ofta genom att ställa lerkärlet vid en öppen eld. Ett annat alternativ är den mustiga soppan Harira som är gjord av kyckling eller lamm, samt kikärtor, koriander, persilja och tomater. Till denna smakrika soppa serveras dessutom ofta torkade dadlar och fikon som tillbehör.

I det marockanska köket serveras oftast rätterna tillsammans med couscous och har så gjorts i flera hundra år. Varje region av Marocko har utvecklat sin egen prägel på couscousen genom olika tillagningssätt och blandning av kryddor.

Om du är intresserad av att ta med dig de marockanska smakerna hem finns det goda möjligheter. I staden finner du försäljningsstånd som säljer kryddor som tillexempel marockansk curry, mynta, ovanliga pepparsorter, torkade apelsiner, berber och fikon. De står uppradade likt en färgstark tavla där du själv kan välja och blanda vad du vill köpa. Försäljarna är mycket kunniga och kommer gärna med tips på bra kryddblandningar och passande maträtter. På så sätt fortsätter matresan även hemma vid köksbordet.

lammtangerine
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss