www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Marrakechs bästa riads

written Av Mattias Publicerat i Marocko - Dirham (MAD) den 13 nov 2013

Hotellupplevelsen är en viktig del av din resa men ibland får du den bästa boendeupplevelsen bortom de stora hotellkedjornas utbud. I Marrakech kan du med fördel bo på ett riad istället.

En riad är ett hus och i vissa fall ett palats där det finns en innergård. Ordet riad kommer ursprungligen från det arabiska ordet för trädgård och just denna trädgård är grunden för denna speciella boendeform.Historiskt sett så var det de rika som kunde bo i riads. Inne på gårdarna var det svalt och den behagliga temperaturen i skuggan kunde ge en skön avkoppling från det annars hektiska livet och värmen i Marrakech. Att priserna ofta är plånboksvänliga gör inte heller saken sämre. På grund av detta har riadsen blivit det optimala boendet för den som vill besöka Marrakech.

Däremot kan riadsen vara svåra att hitta. Men var lugn! Här kommer en lista på vad du bör tänka på och några trevliga förslag.

-Riadsen ligger ofta på gångavstånd till centrum men ligger undangömda i Marrakech labyrintiska gator så se till att det är någon som möter dig vid flygplatsen när du anländer.
-Passa på att ta del av det familjära sättet att umgås på. Personalen är väldigt glada att få berätta allt du behöver veta för att din resa ska bli så bra som möjligt.
-Många riads har mysiga takterasser. Njut av den vackra solnedgången på terrassen och testa det marockanska myntateet.
-Se till att ha en karta med en vägbeskrivning om var ditt riad ligger eftersom det kan vara svårt att hitta tillbaka efter en lång dag i staden.

Riad Laklak – Ett vackert riad bara fem minuter från det kända torget Djemaa El-Fna. Vacker kakelinredning och hjälpsam personal.
Du bokar via deras hemsida: http://www.riad-laklak-marrakech.com/

Riad Al Moulouk – Ett riad nära till centrum som är inrett på ett typiskt marockanskt vis.
Du bokar via deras hemsida: http://www.riad-almoulouk.ch

Riad Terra Bahia – Här bor du med mycket bra läge till både souksen och flera attraktioner i närheten. Personalen är mycket hjälpsamma och vänliga.
Du bokar via: http://www.booking.com/

Riad Papillion – Ett riad där all personal talar engelska. Inredningen är typiskt marockanskt och personalen lägger stor vikt vid att se till att din resa i Marrakech blir så bra som möjligt genom att visa dig runt i staden och ge tips om det mesta.
Du bokar via: http://www.hipmarrakech.com/

Riad Star – Riad Star är ett lyxigt riad med speciell inredning, specialtillverkat schampo och tvål i badrummen och stora rymliga sovrum.
Du bokar via: http://www.hipmarrakech.com/

Riad

riadRiad
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss