www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Jeepsafari med arabisk afton

written Av Mattias Publicerat i Dubai den 12 okt 2011

Förr eller senare under din vistelse i Dubai kommer någon (läs hotellpersonal) insistera på att du måste testa en utflykt till öknen.

 Variationerna är många men grundkonceptet är att du åker ut i öknen i en fyrhjulsdriven jeep för att besegra sanddynorna, se på solnedgången och därefter njuta av en arabisk afton i ett tältläger i öknen, komplett med buffé, kamelridning och magdansös.

En del turer går att komplettera med så kallad ”sand-surfning”, (som snowboard fast man åker ner för sanddyner istället) och på andra kan man även hyra fyrhjulingar.

För att ta reda på om denna tur verkligen är värd pengarna tackade jag ja till hotellpersonalens förfrågan och tillbringade en eftermiddag i öknen.

Att åka ”berg-och-dalbana” över sanddynerna är en annorlunda upplevelse och det går inte att låta bli att imponeras av chaufförens skicklighet bakom ratten. (Turen är dock inget för dem som tenderar att bli åksjuka!) Landskapet är spektakulärt och gör sig otroligt bra i kulisserna av en solnedgång. Visst känns ”beduin-lägret” där kvällens middag och underhållning serveras lika genuint som Disneyland, men trots detta är det en trevlig upplevelse. I lägret kan den som vill prova kamelridning, skaffa sig en hennatatuering, klä sig i arabiska kläder och röka vattenpipa. Efter middagsshow och souvenirshopping bär det av mot civilisationen igen.

Är det då värt pengarna?

Med tanke på att utflykten i sitt enklaste utförande kostar från ca 350 kr så är svaret ja. Upplevelsen är annorlunda nog för att spendera en eftermiddag/kväll på men var medveten om att detta inte är någon ”unik” utflykt utan snarare väloljad ”mass-turism”.

För mer info klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss