www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Att ta sig runt i Dubai!

written Av Mattias Publicerat i Dubai den 13 okt 2011

Det överlägset smidigaste färdmedlet i Dubai stavas Taxi! En resa på 15 minuter kostar ca 50 kr, och taxisystemet är välutvecklat vilket innebär att så länge du vet vart du vill åka är risken för att bli lurad väldigt liten. Även om det i stor utsträckning finns breda gångbanor längs med vägarna så gör den starka hettan ofta att en luftkonditionerad taxibil lockar mer än en promenad i den gassande solen.

Det finns även en metro (som går ovan jord) av allra senaste modell i staden. Detta är ett mer prisvärt alternativ än taxi, beroende på vart du ska åka kostar en enkel resa ca 10 kr. Metron täcker i stort sett upp de vanligaste turistattraktionerna i Dubai inklusive flygplatsen, men om du ska till ett område utanför metrons täckningsområde som till exempel Burj al Arab så är det taxi som gäller! 

En komplett guide över de olika linjerna går att få i biljettluckorna på de olika stationerna. Fråga efter broschyren "The handy guide to using the Dubai Metro".

För mer info om Dubais kommunikationer klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss