www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i Hong Kong - Hongkongdollar (HKD) den 28 nov 2014

Om du gillar att shoppa är Hong Kong ingen dum plats att besöka men glöm inte att åka förbi Shenzhen, ett shoppingparadis oavsett vad du är på jakt efter.

Shenzhen hör precis som Hong Kong till Kina men är lite speciell då reglerna för att besöka staden inte är lika hårda som övriga Kina. Du tar dig hit med tunnelbanan och resan tar ca en timme från centrala Hong Kong. Shenzhen är känt för sina extremt låga priser, som ligger några nivåer under Hong Kong. Här finns piratkopior i alla dess former; klockor, väskor, skor och kläder.

Luo Ho Commercial City ligger precis bredvid tågstationen och är fem våningar fyllda med hundratals butiker. Säljarna är mer än påflugna och alla vill ge dig ett ”special price”. När du förhandlar ska du i regel låta säljaren ge dig ett pris och sedan säga 1/3 av det. Sedan kan ni förhandla därifrån men betala inte mer än 50 % av ursprungspriset. Bli inte förvånad om de greppar tag om din arm när du hotar med att lämna butiken och i de fall du faktiskt lämnar händer det ofta att de kommer efter dig ut ur butiken.

Luo Ho Commercial City

Om du använder glasögon ska du passa på att köpa nya bågar. För några hundralappar får du väldigt snygga bågar som de fixar till åt dig på en timme. Annars är skor och kläder väldigt prisvärda men där är kvalitén väldigt varierande.

För att åka till Shenzhen behöver du ett visum och det kan du ordna på plats. Vid tunnelbanestationen finns det ett kontor där du kan få ditt visum på 10-15 minuter. Det kostar ca 200 kr och är giltigt i fem dagar. Undvik helger och helgdagar om du kan för då är det mindre köer till allting.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss