www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Japan - Japansk Yen (JPY) den 25 apr 2013

Precis utanför Hiroshima ligger ön Miyajima. Med färja från Hiroshima tar du dig snabbt över till ön och om du har ett JR Rail Pass är resan helt gratis. Det är väl värt ett besök och om du vill komma ifrån det hektiska storstadslivet som präglar många av Japans större städer är Miyajima ett perfekt alternativ.

Direkt när du kliver av båten kommer du mötas av tama rådjur. Dessa rådjur promenerar över hela ön och är ofarliga. Äter du någon mat kan de bli lite intresserade och om du går runt med papper får du akta dig, de har nämligen inga problem med att tugga i sig papper om det erbjuds! Miyajima är litet men ön har en hel del att erbjuda, här är några saker du inte får missa:

Torii Gate: Miyajima är en väldigt liten ö men det finns en hel del attTorii Gate göra. När du åker färjan över kommer du se öns Torii Gate som när tidvattnet är högt ser ut att flyta på vattnet. När tidvattnet sjunker på kvällen kan du promenera ut till den för en närmare inspektion.

Mount Misen: Ön har ett berg, Mount Misen, som du kan besöka. Om du känner dig hurtig är det bara att promenera upp längs bergstigen, det tar ungefär 1.5 timme. Ett alternativ är att ta linbanan upp för berget, det kostar 900 JPY (ca 65 kr) enkel väg. Väl uppe på berget har du en fantastisk utsikt över Hiroshima och fastlandet. Köp gärna med dig lite mat och har en picknick uppe på berget. När solen lyser på finns det ingen bättre ”restaurang” på Miyajima!

Mat: På Miyajima finns det två saker som du måste prova på, ål ochÅl på Miyajima ostron. Ostron serveras såväl friterade som grillade och smakar fantastiskt gott. Du kan köpa det längs strandpromenaden i någon av de stånd som säljer ostron eller på någon av öns restauranger. Vällagad ål tillsammans med ris är väldigt gott och det serveras på flera olika restauranger på ön.  Tänk på att de flesta restaurangerna stänger väldigt tidigt på Miyajima, oftast runt 18.00. Det finns ett par som har öppet längre, kolla med ditt hotell om vilka ställen som har öppet och vad de rekommenderar.

Boende: Om du vill bo på ett traditionellt japanskt sätt kan du bo på ett så kallat Ryokan. Det är ett boende i japansk stil där du bor i ett Tatami Room. Denna typ av boende är svårt att hitta i större städer men på Miyajima finns det fortfarande flera. Ett sådant är Ryoso Kawaguchi. Det kostar ca 7 000 JPY (420 kr) per natt och person. Då får du även frukost, antingen japansk eller västerländsk. Personalen är duktig på engelska (med japanska mått mätt) och kan hjälpa till med att rekommendera bra restauranger och aktiviteter på ön.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss