www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Japan - Japansk Yen (JPY) den 25 apr 2013

Att komma hem från Tokyo tomhänt är snudd på omöjligt då staden har ett enormt utbud av kläder, skor och elektronik. Om du besöker staden kommer du flera gånger att gå in i en affär i tro om att det endast finns en våning för att snart upptäcka att det finns fem våningar till. 45 minuter senare kommer du gå ut från butiken med fler kassar än du hade när du gick in.

Tokyo har ett rykte om sig att vara väldigt dyrt. Det är sant att det finns exklusiva butiker med märken från hela världen som du får betala en smärre förmögenhet för, men det finns mycket att hämta även för den som har en begränsad budget. Här kommer några tips på shoppingområden du måste besöka i Tokyo:

Shibuya: Om du har begränsat med tid i Tokyo är Shibuya förmodligen ditt bästa alternativ. Här hittar du Shibuya 109, ett varuhus uppdelat i två (ett för män och ett för kvinnor) där du kan hitta prisvärt japanskt mode. Det finns massor av andra butiker i området så räkna med att det tar en hel dag om du vill hinna med allt. Du tar dig lättast hit genom att åka till Shibuya, flera linjer på tunnelbanan går förbi här.

Asakusa: Om du tar Ginza linjen på tunnelbanan till slutstationen Asakusa kommer du till Tokyos motsvarighet av Gamla Stan. Här finns en stor marknad Asakusadär du kan köpa alla typer av souvenirer och traditionella japanska plagg som kimonos och yakutas. Det är populärt bland turister så räkna med att det tar några timmar att ta sig igenom hela marknaden. 

Tawaramachi: Precis innan stationen Asakusa kan du gå av vid Tawaramachi. Detta är ett måste om du är på jakt efter köksredskap. Priset på exempelvis knivar ligger långt under priserna i Sverige så passa på att uppgradera din egen samling eller köp presenter till familj och vänner. TDI Knife Shop är ett bra alternativ för köp av knivar.

Ueno: Vid stationen Ueno på Ginza linjen hittar du en annan marknad. Hit hittar inte lika många västerlänningar så det är mest japaner i området. Här hittar du allt från finare märken till enklare affärer som säljer såväl kläder som souvenirer. Passa även på att besöka parken som finns tvärs över gatan från tågstationen. Parken är perfekt om du vill ta en lunch och återhämta dig från shoppingen.

Akihabara: Ett av Tokyos kändaste varuhus är elektronik meckat Akihabara. Här hittar du sju stora våningsplan fyllda med all elektronik som du kan tänka dig. Många produkter är billigare än i Sverige och om du planerar att köpa exempelvis en ny kamera är det bra om du är förberedd på förhand. Kolla upp vilka modeller du är intresserad av innan du åker dit så att du vet vad du letar efter. Annars är risken att du köper något som du inte blir nöjd med då utbudet är så pass stort. Du kommer lättast hit genom att åka tunnelbana med JR linjen till stationen Akihabara.

Ginza: Om du vill lyxshoppa i Tokyo är Ginza området för dig. Här finns alla lyxmärken som du kan tänka dig så se till att ha mycket pengar med dig. Ta dig till Ginza Wako som är ett av de större varuhusen i området. Du hittar även Apple Store i Ginza och priserna är betydligt lägre än i Sverige på deras produkter.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss