www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Japan - Japansk Yen (JPY) den 25 apr 2013

Om du vill uppleva det traditionella Japan är ett besök till Kyoto ett måste. Staden som var Japans huvudstad mellan åren 794 och 1868 har en uppsjö av tempel och områden som ger dig en inblick i hur Japan såg ut förr. Det är med Japanska mått mätt en ganska liten stad så även om du bara stannar i en eller två dagar hinner du med en hel del.

Teceremoni: För 2 000 JPY (ca 140 kr) får du möjlighet att uppleva en japansk teceremoni. I Japan har denna ceremoni traditionellt sett varit viktig, och för de som arbetar med teceremonier tar det ca 10 år innan de går från att vara elev till te-mästare! Under lite drygt en timme får du en detaljerad genomgång i hur du under en ceremoni förbereder och serverar te. Efter genomgången får du själv prova på att göra ditt eget te. Mer information och bokning hittar du här.

Guldpaviljongen: En av stadens populäraste attraktioner är dGuldpaviljongenet tempel som är helt prytt i guld. Guldpaviljongen är fantastisk vacker och det stora grönområde som omger paviljongen är väldigt fint. Inträdet kostar 400 JPY (ca 30 kr) per person. Du kan ta dig dit med flera av stadens bussar eller med taxi.

Nijo Castle: Mitt i centrala Kyoto hittar du Nijo Castle. Området runt slottet är stort och innefattar flera trädgårdar utöver huvudbyggnaden. Om du är i Kyoto under slutet på mars, början på april kan du även se många vackra körsbärsträd som blommar över hela området. Inträdet kostar 600 JPY (ca 40 kr) per person.Gion

Gion: I området Gion hittar du både Geishor och tempel i massor. Det är ett av Japans mest välbevarade områden och genomsyras av en traditionell känsla. Ta några timmar och gå runt i området så kommer du se så väl Geishor i sina traditionella dräkter och flera vackra tempel. Passa också på att gå in på någon liten japansk restaurang som finns på en av Gions många smågator. Oftast ägs de av en familj och du kommer få såväl god mat som ett mycket trevligt bemötande till ett bra pris. Gion ligger i den östra delen av staden och du tar dig lättast dit med buss.

Boende: Om du vill bo hemma hos en japansk familj finns det möjlighet att göra det i Kyoto. Många har lite större hus och hyr därför ut rum till turister. Många gånger är de också väldigt hjälpsamma och kan tipsa om bra restauranger och attraktioner. Du kan boka sådant boende via exempelvis airbnb.com.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss