www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Japan - Japansk Yen (JPY) den 25 apr 2013

Tokyos internationella flygplats, Narita, ligger ca 60 km utanför centrala Tokyo. På grund av mängden passagerare som flygplatsen hanterar kan incheckning ta lite tid så se till att vara ute i god tid. Det finns ett par olika sätt att ta sig till och från flygplatsen.

Keisei: Ett av de snabbaste alternativen är att åka med Keisei tågen. Med deras nya linje (Narita Sky Access Line) kan du ta dig till Narita på ca 40 min. Tågen åker från Ueno stationen (Ligger på tunnelbanans Ginza linje), via Nippori . En resa enkel väg kostar 2 400 JPY (ca 160 kr).

Narita Express: Ett annat tåg du kan ta är Narita Express som trafikerar sträckan Narita Airport-Tokyo Station. Fördelen med detta tåg är att det vid Tokyo Station delas upp i två; en del av tåget åker vidare till centrala delarna av Tokyo (bl a Shibuya, Shinjuku och Ikebukuro) medan andra delen åker till Shinagawa, Yokohama och Ōfuna. Resan till Tokyo station tar ca 60 min och kostar 2 940 JPY (ca 200 kr) enkel väg och 4 500 JPY (ca 300 kr) tur och retur.

Buss: Att åka med buss kan vara ett bra alternativ beroende på vart du bor I Tokyo. Det finns så kallade ”Limousin bussar” (Låter glamorösare än vad det är) som stannar vid vissa specifika stationer och hotell. Kolla med informationsdisken på flygplatsen om de stannar vid just ditt hotell då det kan vara skönt att slippa hoppa på tunnelbanan med all packning om du inte bor i närheten av stationerna som tågen trafikerar. En resa med buss tar mellan 1-2 timmar beroende på trafiken och kostar 3 000 JPY (ca 200 kr) enkel väg.

Taxi: Eftersom Tokyo är en stad med mycket trafik är taxi ett ganska dyrt alternativ jämfört med tåg och buss. Om du ändå vill åka taxi är rekommendationen att be ditt hotell kolla upp vad det skulle kosta för dig. Det kan nämligen vara svårt att kommunicera med taxichaufförer då de flesta inte kan någon engelska.

Om du åker väldigt tidigt på morgonen kan det vara så att tunnelbanan inte satt igång ännu. Vanligtvis sätter den igång vid femtiden på morgonen så ett tips är att du bokar sista natten på ett hotell nära Narita så att du slipper stressa. Dessutom ingår ofta transport från hotellet till din terminal så du behöver inte tänka på det heller.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016
img
Publicerat den 13 maj 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss