www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Japan - Japansk Yen (JPY) den 25 apr 2013

Det har gått snart 70 år sedan atombomben detonerade över staden och sedan dess har mycket hänt. Staden har genomgått en fantastisk restaurering och är idag en modern storstad som erbjuder massor av shopping och nöje. Här är några saker som du inte vill missa om du besöker staden:

Peace Memorial Park: Atombomben och dess konsekvenser är något som naturligtvis präglar hela Hiroshima. Staden har byggt upp en stork park där huvudattraktionen är det stora museet. Ett besök på museet är ett måste om du befinner dig i Hiroshima. Det kostar bara 50 JPY (ca 4 kr) i inträde och en smart investering är att betala 300 JPY (ca 20 kr) extra för en ljudguide som på engelska berättar om vad du ser så att du inte missar någon detalj.

Atomic Bomb Dome: Denna byggnad är den enda som klarade sig och finns kvar idag av de som var närmast atombombens hypocentrum. Idag är det en symbol för världsfred och för den effekt bomben hade på staden. Ett besök på museet och denna byggnad ger en bra förståelse för vilka konsekvenser atombomben hade på Hiroshima.

Hondori Street: Om du gillar shopping och god mat är Hondori Street ett utmärkt alternativ. Det finns butiker för alla, oavsett storleken på plånboken. Hondori Street är en lång shoppingarkad där du hittar massor av butiker och i anslutning till arkaden finns det många bra restauranger.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss