www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Varma källor i Aso

written Av Mattias Publicerat i Japan - Japansk Yen (JPY) den 25 apr 2013

Jigoku Onsen

I staden Aso, långt ner i södra Japan, finns det en aktiv vulkan uppe på berget Mount Aso. Det är Japans största, aktiva vulkan och en av de största i världen. Vulkanen har bidragit till att flera spa med varma källor byggts i området.

Ett av dessa spa är Jigoku Onsen som har drivits av samma familj i över 100 år. Här bor du i traditionella Tatami rum och får äta god japansk mat. Under din vistelse blir du serverad levande (!) fisk som grillas vid ditt bord och färskt kött som du själv får tillaga vid bordet. Till frukost serveras du färsk fisk och ris tillsammans med misosoppa, precis en sådan frukost som japaner själva äter. Det finns bröd och marmelad också, om du vill hålla sig till en mer västerländsk frukost. Anläggningen har flera områden med varma källor som du kan bada i. I vissa kan både kvinnor och män bada tillsammans medan vissa är uppdelade. Det finns även duschar med egna källor om du vill bada på egen hand.Jigoku Onsen

Om du inte kan japanska kan det vara lite krångligt att göra dig förstådd eftersom stora delar av personalen inte kan engelska. Det är därför bra om du kan vissa fraser och meningar så att du inte får mat som du exempelvis är allergisk mot eller inte vill äta. De som arbetar där är väldigt hjälpsamma så det går bra ändå men de uppskattar om du kan vissa japanska ord.

Att ta sig dit kan vara svårt om du inte är förberedd. Om du hyr bil är GPS ett måste och försök att resa innan det blir mörkt så att du inte kör fel, vägarna är ofta dåligt upplysta. Om du vill åka tåg kan du göra det från Kumamoto till stationen Tateno. Därifrån kan du åka taxi till spat som kostar ca 3 000 JPY (ca 200 kr). Precis som när man åker bil är det lättast om du åker mitt på dagen då det är fler människor på stationen som kan hjälpa till med att ringa taxi åt dig, om det inte redan finns en på plats.

Jigoku Onsens hemsida hittar du här. För två nätter med frukost och middag får du betala ca 25 000 JPY (ca 1 700 kr) per person.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss