www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Da Dong-Pekinganka

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 11 apr 2012

Ryktet på stan är att Pekings (och därmed världens?) bästa Pekinganka serveras på restaurang Da Dong, som är belägen högst upp i det fashionabla varuhuset Jinbao Place.

Här har man förädlat tillagningen av den 700-åriga specialitén till perfektum. Genom en speciell metod har man minskat fettinnhållet med cirka femtio procent, till fördel för smaken och det kripsiga skinnet.

Rätten serveras med olika tillbehör som vårlök, söt hoisinsås, gurka, vitlökspuré och socker(!), sedan rullar man in en önskad mix i små tunna pannkakor och äter anrättningen som små knyten.

Den som, precis som jag, äter Pekinganka för första gången får en snabblektion i de olika sätten att kombinera smakerna på av den trevliga serveringspersonalen. (Vem kunde ana att det krispiga skinnet doppat i socker får dina smaklökar att dansa glädje-samba?) Om du inte har bokat bord i förväg får du räkna med minst 30-40 minuters väntetid, men det är ett ypperligt tillfälle att testa det goda teet med ingefära i baren samtidigt som du spanar på kockarna som rostar ankorna i stora vedeldade ugnar i mitten av lokalen.

Gillar du inte anka? Varför inte ta tillfället i akt och prova en annan av restaurangens specialitéer. Bräserad sjögurka…




divider







Populära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram




  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss