www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Glasögonstaden

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 11 apr 2012

Om det är något man ska passa på att köpa när man är i Peking så är det nya glasögon. Här kan du fynda bland ett oändligt antal modeller, färger och märken.

Hur går man då till väga? Jo, det allra lättaste är att sätta sig i en taxi till ”Beijing Optical City”. Detta är ett varuhus med fyra våningar som endast säljer bågar och glas, och i anslutning till varuhuset ligger ytterligare ett antal butiker med samma inriktning.

Ta med dig ditt recept om du har ett, annars gör man gärna en synundersökning på dig i butiken. Det allra lättaste är om du tar med dig dina befintliga glasögon så mäter säljaren styrkan och gör ett par motsvarande glas till dina utvalda bågar.

Precis som på så  många andra ställen i staden så gäller det att vara en tålmodig prutare för att få de bästa priserna, här kommer några tips:

 1. Kom hit tidigt innan varuhuset fylls med andra spekulanter och säljarna inte hunnit få upp farten riktigt.
 2. Gå igenom alla våningarna för att få en överblick innan du bestämmer dig för en butik. Min upplevelse var att det faktiskt var lite dyrare på det nedersta planet.
 3. Köp mer än ett par för att få ner priserna ytterligare. Glöm inte att köpa ett par solglasögon med slipade glas.
 4. Ta helst med kontanter. I butiken där jag köpte mina glasögon tog man inte kort och även om där är en bankomat på nedersta våningen kan det vara skönt att vara stadd vid kassan.

För cirka 340 kr fick jag två par ”no-name” bågar med slipade anti-reflex glas, och det tog inte mer än 30 minuter (plus 10 minuters prutande!) att få dem klara.

Tänk dock på att om du använder progressiva glas så behöver opitkern ofta 1-2 dagar på sig innan de är leveransklara.

Lycka till!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss