www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Pekings hutonger

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 12 apr 2012

För ett smakprov av av det traditionella Peking bör du besöka någon av stadens hutonger. Bland trånga labyrintliknande gränder får man en känsla av hur staden brukade se ut, innan västerfieringen med breda avenyer och skyskrapor drog igång på allvar.

Det finns ett antal hutonger kvar i olika delar av staden och ungefär 20% av Pekings innerstadsbefolkning uppges bo på detta sätt. Bostäderna består oftast av fyra kvadratiska hus med en gemensam innegård, separerade av smala gränder vilket skapar ett stark intimitet mellan grannar.

Hutonger upplevs bäst på cykel för den som är lite äventyrlig, eller med hjälp av en cykeltaxi. Fördelen med cykeltaxi är att föraren känner till området och om du har tur kanske du hittar en förare som kan guida dig på begriplig engelska.

En 40-minuters rundtur bör inte kosta mer än cirka 100 kr. Det sägs att hutongerna vid trumm- och klocktornen och området kring Houhai är de trevligaste. Ett exempel på hur det kan se ut när gammalt möter nytt är gatan Nanluogu Xiang. Gatan är fylld av trendiga butiker, caféer och restauranger. Om magen kurrar när du är här så fråga efter restaurangen Saveurs de Corée, en korean med utmärkt service, god mat och en mysig innergård med takterass.

 Glöm inte kameran när du ska till hutongerna, här bjuds det på en buffé av fototillfällen!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss