www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Kinesiska muren

written Av Mattias Publicerat i Kina - Yuan Renminbi (CNY) den 19 apr 2012

Det finns ett gammalt kinesiskt ordspråk som lyder ”den som inte har bestigit muren är ingen riktig man”. Med detta sagt är en utflykt till den kinesiska muren snudd på en obligatorisk utflykt när du är i Peking.

De två vanligaste platserna att bestiga muren på är Badaling och Mutianyu. Badaling ligger cirka en timme närmre huvdstaden än Mutianyu, och är därmed det mest populära alternativet bland turister. Till Badaling tar du buss nummer 919 från Deshengmen. Om du föredrar Mutianyu går bussen nr 867 från buss-stationen Dongzhimen. Mer info om busslinjerna hittar du här!

Jag valde att åka till det marginellt mindre turistiska Mutianyu eftersom det trots ett stort antal souvenirförsäljare och turistbussar är lite mindre glest mellan besökarna där.

Om du har begränsat med tid i Mutianyu så får du enligt min mening ut allra mest av din utflykt om du tar kabinbanan upp och sen rör dig nedför murens trappsteg mot den lägre placerade stationen med en sittlift. Då hinner du både njuta av vyerna, ta de obligatoriska bilderna samtidigt som du rör ”nedför” istället för det betydligt mer ansträngande alternativet ”uppför”. Men det finns en fördel till. Här stöter du även på möjligheten att ta dig ner från sittliftstationen i en rodel!!!

Riktigt kul för den som är villig att stå i kö en liten stund och är beredd att betala 60 yuan.

rodel

MutinayudividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss