www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Shopping i Kuala Lumpur

written Av Mattias Publicerat i Malaysia - Ringgit (MYR) den 11 mar 2013

Oavsett om du letar efter budgetfynd eller designerpärlor ser Kuala Lumpurs shopping till att du blir nöjd. Bukit Bintang är stadsdelen med det största utbudet där här finner du allt från tjusiga shoppingcenter där det nästan behövs tyghandskar för att våga ta i någonting till elektronikinriktade shoppingcenter med prylar som man inte visste att man behövde förrän man såg dem. Här hittar du även flertalet av de köpcenter som beskrivs nedan.

Pavilion KL – för Kuala Lumpurs fashionistas. Överdådigt med pelare liknande ett grekiskt tempel men istället för ett altare huserar här 450 läckra affärer. Detta är ett riktigt häftigt ställe med stort utbud av både internationella designers och lokala detaljhandlare. Vid kvällsshopping finns det möjlighet att ta en paus på någon av de mysiga pubarna eller restaurangerna som ligger utanför köpcentrumet i esplanaden mot KLCC och Twin Towers. Tokyo Street är det nyaste tillskottet i köpcentrumet och bjuder på det bästa från Japan i form av mat, kultur och shopping. 

Suria KLCC – vid botten av Petronas Twin Towers hittar man detta shoppingcenter. Läget är perfekt och lockar många besökare men även exklusiva butiker och turistattraktioner som framför allt Aquaria KLCC, ett mycket populärt akvarium, bidrar till det enorma besöksantalet. Det är lätt att ta sig hit via tågsystemet då det finns en station inuti köpcentret.

Mid Valley Mega Mall – ett megakomplex bestående av 430 affärer, 2 hotell och 30 kontor. Här finns många populära internationella affärer tillsammans med det lokala utbudet. Eftersom det är beläget en bit utanför den gyllene triangeln så tar du dig lättast hit via taxi. Väljer du istället tåget så sikta in dig på den närmsta tågstationen Bangsar. Fortsätt därefter resan med någon av gratisbussarna U66, U84, U85, U87 och T631.

Berjaya Times Square – ett av de största shoppingcentrumen i Bukit Bintang med sina imponerande 48 våningar är det inte svårt att hitta hit. Väl inne i byggnaden är det dock lätt att gå vilse då det finns fler än 1000 affärer och 65 matställen. Shoppingutbudet är inte inriktat på lyx utan istället på prisvärda butiker. Hit kommer många som vill kombinera shopping med underhållning då Malaysias största inomhus nöjespark finns här. Nöjesparken består av 14 olika attraktioner varav en är en berg-och-dalbana. Vill du ta dig hit kommunalt så ligger tågstationen Imbi närmst.

Lot 10 – en av stadens äldsta köpcentrum och bjuder på en mix av lokala och internationella butiker. Utbudet är inte i närheten av de andra jättarna men här kan du handla på H&M och Zara om du skulle sakna de svenska affärerna  eller hoppas på att få shoppa lite billigare än hemma.  Jackie Chan’s Café bjuder på sköna soffor och härlig atmosfär för en kaffe eller kanske ett glas vin. I övrigt finns det en food court på bottenvåningen med malaysiska specialiteter. Även detta köpcentrum har en gyllene placering då den är ansluten till Bukit Bintangs tågstation.

Är du pryltokig? Då vill du inte missa Low Yat Plaza och Imbi Plaza som är säkra kort när det kommer till elektronik och IT.

Marknader
Nattmarknader, kallade Pasar Malam, grundades för tre decennier sedan som ett alternativ för småföretagare att kunna sälja sina produkter på kvällstid. Dessa markPasar Malamnader är nu utmärkande för malaysisk shopping. Marknaderna byter gata varje dag och huserar ofta runt omkring bostadsområden. De är mycket populära hos lokalbefolkningen som ofta väljer att göra inköp till deras hushåll när marknaden är i närheten. Här kan du fynda det mesta så se till att ha filat på prutkunskaperna. Oftast pågår dessa marknader mellan 18.00 och 22.00 så passa gärna på att äta middag här.
Även Chinatowns Petaling Street förvandlas på kvällen till en handelsplats när delar av vägen stängs av för trafik och en livlig nattmarknad tar form. Allt ifrån mobilaccessoarer till avbildningar av märkesklockor, designerskor, väskor och souvenirer går att fynda. Det är trångt mellan de olika marknadsstånden och vädligt mycket folk i rörelse så se till att hålla koll på dina tillhörigheter.

.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss