www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Topp 3 -Aktiviteter på Langkawi

written Av Mattias Publicerat i Malaysia - Ringgit (MYR) den 25 mar 2013

Langkawis övärld erbjuder så mycket mer än finkorniga stränder och salta bad. Här är tre aktiviteter du absolut inte vill missa!

1. Cable Car och SkyBridge
Att åka Cable Car ligger högt upp på de flesta turisters to-do-listor när de är på Langkawi. Toppstationen ligger 700 meter över havet så utsikten över omgivningen är fenomenal. Kolla upp öppettiderna för dagen då de kan variera lite och spara inte denna utflykt till sista dagen på resan då dåligt väder kan sätta käppar i hjulen för din planering. Ett annat tips är att åka upp efter klockan 17.00 då solen inte är riktigt lika stekhet och du får möjlighet att uppleva den fantastiska solnedgångenen. För den äventyrliga finns det även en två timmar lång djungelvandring mellan mittstationen och toppstationen som passerar vattenfallet "Seven Wells". Ska du ge dig ut på vandringen kan det dock vara värt att först kolla upp hur mycket regn som har fallit den senaste tiden då vattenfallet kan se lite torftigt ut under torrperioder.
I anslutning till Cable Car ligger även SkyBridge som erbjuder en nervpirrande vandring 100 meter ovan mark. Den krökta bron erbjuder varierande och spektakulär utsikt längs med den 125 meter långa sträckan.

2. Utflykt i Mangroveskogen
På Langkawi finns det en uppsjö av båtutflykter, vattenskoterturer och snorklingsäventyr att välja mellan. Något som är unikt och inte går att uppleva någon annanstans i världen är de närliggande Mangroveskogarna. Ta tillfället i akt och åk på en guidad båtutflykt som bjuder på allt från enastående möten med apor, örnar, ormar och varaner till en grotta full av fladdermöss.
Då Mangroveskogarna ofta utsätts för olaglig avverkning vilket är ett hot mot det rika djurlivet erbjuder en del arrangörer även möjligheten att i slutet av dagsturen plantera ett nytt mangroveträd som ett sätt att säkerställa områdets fortlevnad.

Klicka här för att läsa mer om utflykter i mangroveskogen!

3. YogacenterYoga
Langkawi är den perfekta platsen för att utöva fridfulla yogapass i symbios med solens upp- och nedgång. Bästa upplevelsen får du på Langkawi Yoga som är känt för sina engagerade instruktörer och sin gästfrihet. Hit är alla välkomna oavsett om du är nybörjare eller mästare. Man erbjuder även speciella yoga-utflykter i upp till fem dagar där maten är en väsentlig del av upplevelsen. Under utflykten serveras kost som är god, nyttig och noga utvald av Langkawi Yoga för att förgylla din upplevelse. I en del utflyktspaket ingår även massage och guidade turer i den omgivande naturen. Oavsett vilket alternativ du väljer så rekommenderas att starta morgonen med yoga på stranden. På så sätt kan du låta känslan av välbehag klamra sig fast under resten av dagen!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss