www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Trädtoppsvandring i Malaysia

written Av Mattias Publicerat i Malaysia - Ringgit (MYR) den 11 mar 2013

Norr om Kuala Lumpur i höjd med Batu Caves ligger Forest Research Institute of  Malaysia (FRIM). FRIM Canopy Walk konstruerades med syftet att studera områdets unika växt- och djurliv. 

Hela området är gigantiskt så om du tar dig hit med taxi så be taxichauffören att köra dig så nära hängbron som möjligt. Den sista sträckan uppför på väg mot Canopy Walking måste erövras till fots och är relativt fysiskt krävande. Här kan barn behöva assistans för att komma upp då de utkarvade trappstegen är höga och terrängen är ojämn.

Hängbron är förankrad i träd som sträcker sig över 50 meter upp i luften och den totala vandringen är cirka 150 meter lång. Bron har nät runt om för att förhindra att personliga tillhörigheter ramlar ner då det kan vara lite vingligt. Tillhör du de som får svindel bara av tanken att befinna dig ovan jord så finns det en väg på marknivå som tar en runt till hängbrons slutdestination. Om du har krafter kvar och vill utforska mer av området finns det även möjlighet att hyra cyklar. Det är dock dåligt skyltat så det kan vara lurigt att hitta men lyckligtvis är besökarna hjälpsamma och pekar dig i rätt riktning.

Canopy Walking är en otroligt häftig upplevelse i djungeln som genererar sagolika foton och möjligtvis en del träningsvärk. Vuxenpris är 25 SEK och för barn kostar det 5 SEK utöver entrén till FRIM som ligger på 12 SEK för vuxna och 2 SEK för barn. För mer info klicka här!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss