www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Kristoffer Publicerat i Vietnam - Dong (VND) den 11 dec 2014

Att göra som alla andra svenskar och åka till Thailand är ingen dum idé men vill du vara lite coolare på kontoret ska du åka till Vietnam. Där är det fortfarande autentiskt och i Mui Ne har du allt du behöver för en solsemester.

Trots att Vietnam redan idag har mycket turister har landet lyckats behålla en väldigt autentisk och genuin känsla. Till Mui Ne har kitesurfare tagit sig i flera år men på senare år har även "vanliga" turister börjat hitta dit.

Ta sig dit
Mui Ne ligger drygt 20 mil från Saigon men på grund av trafiken och de dåliga vägarna tar det ändå 6 timmar att åka dit med buss. Flera bolag trafikerar sträckan och du får betala ca 70 kr för bussresan dit. Du kan också åka charter till Mui Ne med exempelvis Apollo och där varierar priserna en del beroende på när du bokar.

Boende
Det finns gott om resorter där priserna varierar men normalt sett betalar du inte mer än ca 500 kr per natt och rum. Om du vill hitta något billigare finns det flera mindre hotell där priserna ligger på ca 100-200 kr/natt.

Hyr en moped
Det första du kommer märka i Vietnam är mängden mopeder, de är överallt! I Mui Ne kan du hyra en moped för ca 50 kr per dag och det är perfekt om du vill ta dig runt.

Moped Mui Ne

Mat
Det vietnamesiska köket är fantastiskt och i Mui Ne är utbudet av god mat stort. Passa på att äta skaldjur som är både billigt och håller väldigt hög kvalitet. En stor del av lokalbefolkningen försörjer sig på fiske och det märker man på restaurangerna. Det finns massor av restauranger längs huvudgatan i Mui Ne och de allra flesta håller väldigt hög kvalitet. Om du vill åt de mer autentiska restaurangerna kan du åka lite längre bort från kärnan. En bra ledtråd på om det är ett ställe som lokalborna går till i Vietnam är att de har plaststolar!

Fisk i Mui Ne

Krabba i Mui Ne

Förutom fisk och skaldjur borde du även prova på en vietnamesisk klassiker, så kallad "hotpot". Konceptet är lika enkelt som det är bra, du får in alla ingredienser och tillagar maten direkt vid bordet. Det är lika gott varje gång!

Hotpot i Mui Ne

Matlagningskurs
När vi ändå är inne på temat mat kan jag rekommendera att boka in en matlagningskurs. Det går att googla fram eller boka direkt via ditt hotell. Ett standardupplägg är att ni först besöker marknaden för att handla in ingredienser och sedan tillagar ni maten. Höjdpunkten är givetvis när man får äta allt gott och du kommer bli förvånad över hur bra allt smakar!

Matlagningskurs i Mui Ne 

Jeeptour
För att verkligen få uppleva Mui Ne och dess omgivning ska du boka in en jeeptour. Jag bokade turen via mitt hotell och det kostade 25 USD för ca tre timmar. Under turen får du uppleva flera vackra platser och du kommer bli förvånad över den fantastiska miljö som finns i Vietnam.

Fairy River Mui Ne

Fiskebåtar i Mui Ne

Vita sanddynor Mui Ne

Spa
Allt är billigt i Vietnam men något av det mest prisvärda du kan göra i Mui Ne är att unna dig en spabehandling. Jag kan rekommendera Pink Family SPA som drivs av min kollega Minna. Det är ett välgörenhetsprojekt där hon vill ge sina arbetare bra arbetsvillkor och all förtjänst går till hennes välgörenhetsorganisation. Du kan läsa mer om projektet här

Phan Tiet
Ca två mil från Mui Ne ligger Phan Tiet. Det är en liten stad som är kul att besöka då det finns många bra restauranger och även en lite större marknad. En tur dit på eftermiddagen är svårslagen då vägen går längs kusten och vädret är oftast som allra bäst just då. 

Kort och kontanter
Det finns flera bankomater i Mui Ne men på flera har de begränsningar på hur mycket du får ta ut per gång. Om du har en uttagsavgift på ditt kort kan det därför bli dyrt om du gör många uttag. På hotell går det bra att betala med kort men på restauranger och taxi är det kontanter som gäller. 
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss