www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

written Av Mattias Publicerat i Frankrike - Euro (EUR) den 13 mar 2014

Att kombinera stadssemester med skidåkning är inte helt lätt alla gånger men i Nice är det möjligt! Eftersom Nice ligger så pass nära flera stora skidorter kan du åka iväg över dagen vilket gör staden till ett perfekt alternativ om du inte är sugen på att åka till alperna en hel vecka. 

En av de bättre skidorterna i närheten av Nice är Isola 2000. Namnet kommer från det faktum att orten ligger på 2000 meters höjd vilket gör att det finns gott om snö en bra bit in i april. Det är ett populärt ställe för familjer och oavsett nivå kommer du hitta bra backar att åka i.

Priser
Det kostar €30 för ett liftkort om du åker en dag. Om du väljer att hyra skidor så får du betala €30 för endagshyra. Det finns en uppsjö av uthyrare och priserna är likvärdiga på alla ställen så välj första bästa.Isola 2000

Mat
Restaurangerna i Isola 2000 är relativt många och de ligger i anslutning till backarna. Av de jag besökte var det ingen som stack ut. Det finns klassiker som hamburgertallrikar och gulaschsoppa på flera ställen. Flera restauranger har också dagens rätt till lunch ("Plat du jour") och det kostar ca 10 euro/person. 

Afterski
Eftersom Isola 2000 är bäst lämpat för familjer är möjligheterna för bra afterski rätt begränsade. De flesta som är intresserade av fest väljer istället att åka till Nice där utbudet av nattklubbar och barer är mycket bättre.

Att ta sig från Nice till Isola 2000
Enklaste alternativet är att åka buss från Nice centralstation. Det är viktigt att du bokar din biljett minst två dagar innan avresan då de stänger försäljningen då. Busslinjen är 750 och går från Gare Thiers (Centralstationen) i Nice. Om du bokar på nätet innan kostar resan 8 euro t/r. Det går att köpa en biljett direkt på bussen men det är inte att rekommendera, speciellt om du vill åka med första bussen som oftast är fullbokad. Du måste alltid skriva upp biljetterna då de inte har moderniteter så som sms-biljetter eller liknande. Här hittar du tidtabeller och möjlighet att köpa biljetter.

Nu i mars användes en provisorisk busstation vilket gjorde det svårt att hitta rätt. Fråga andra busschaufförer om vart du ska och se till att du går på rätt buss. Det går bussar till flera olika skidorter så fråga en extra gång om du är på rätt buss så du hamnar på rätt skidort!

Det finns två andra orter som du kan ta dig till från Nice – Auron och Valberg. De två orterna är mest populära bland fransmännen själva och värt att tänka på är att ha gott om kontanter med dig när du åker dit då det ska vara svårare att betala med kort jämfört med i Isola. Det är samma bussbolag som kör dit så du kan boka biljetter på samma hemsida om du väljer att åka dit.
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss