www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Paris-marknadernas stad

written Av Mattias Publicerat i Frankrike - Euro (EUR) den 07 mar 2012

Ett angenämt Parisnöje är att besöka någon av stadens många marknader. Nästan varje stadsdel har en egen marknad med en speciell inriktning vilket innebär att varje veckodag finns det ett nytt område att fynda i.

Allra störst är Marché aux Puces de Clignancourt som sägs vara den största loppmarknaden i världen med sina sju hektar av marknadsstånd och cirka 180.000 besökare varje helg. Om du vill åka dit så ta metron till Garibaldi istället för Porte de St-Ouen, lite längre avstånd men lite mindre folksamling på väg till marknaden!

Min favoritmarknad är Le Marché de la Bastille som äger rum på torsdagar och söndagar vid metron Richard-Lenoir. Här ligger fokus på mat även om man kan hitta en hel del prylar och gamla möbler också. Att flanera här en söndag bland grönsaker, ostron, ostar och nybakat bröd samtidigt som du iakttar Parisborna som handlar varor till aftonens middag är riktigt charmerande.

Tänk på att ta med kontanter och att hålla hårt i plånboken, för precis som på många andra marknader i världen så är "cash-king" både för försäljarna och ficktjuvarna!

Oliver av alla sorterdividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss