www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Guinness storehouse

written Av Mattias Publicerat i Irland - Euro (EUR) den 20 maj 2013

Guinness huset är inte bara den mest besökta turistattraktionen i Dublin utan även på hela Irland. Uppbyggt som ett Disneyland för vuxna i form av ett gigantiskt ölglas i 6 våningar ges du en möjlighet att följa tillverkningsprocessen från ax till limpa. Ett besök hit startar vanligtvis med att beskåda det åldriga hyreskontraktet med en löptid på 9000 år som grundaren Arthur Guinness skrev med markägaren år 1759.

Lär dig servera en perfekt Guinness

På de nedersta våningarna får du lära dig allt om hur tillverkningsprocessen av den världsberömda stouten går till, bland annat med hjälp av interaktiva videoskärmar.
Missa för allt i världen provsmakningsmöjligheten som ges på våning 3, den kommer troligtvis ge mersmak på vad som komma skall när du arbetat dig upp till våning 5.

Men vi ska inte gå händelserna i förväg, först väntar det underhållande våningsplan 4.
Här kan du njuta av klassiska reklamkampanjer som bidragit till Guinness världsomspännande populäritet genom åren. Vid det här laget finns det stor risk för att den effektiva reklamen fått din strupe att kännas torr och dina läppar att längta efter att få svalka sig i skummet av en perfekt serverad stout.
Som av en händelse finns botmedlet för dina åkommor på nästa våningsplan. Här ges du nämligen chansen att lära dig hemligheten bakom hur en perfekt Guinness skall hällas upp och serveras. Momenten är flera och du blir informerad att det tar exakt 119,5 sekunder för den kemiska reaktionen som ger ölen sitt karaktäristiska skum att slutföras.
När du lärt dig grunderna i hur serveringen ska gå till är det dags att praktisera dina nyvunna kunskaper och försöka få till den klassiska skumhatten som stolt höjer sig över kanten på glaset. Lyckas du så belönas du inte bara med att du får dricka upp din öl, du får även ett prydligt diplom och ett foto som du kan mejla till dig själv och alla dina avundsjuka vänner på hemmaplan.

En examen skall firas och det finns som tur är utmärkta möjligheter att göra det på den översta våningen som är den imponerade skybaren med 360 graders utsikt över Dublin. Stämningen är avslappnad och det känns som att du minglar hemma i någons vardagsrum. Om du fortfarande är törstig så serveras det självklart mer Guinness i baren!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss