www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Obs! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Smultronställen i Reykjavik

written Av Mattias Publicerat i Island - Isländska krónur (ISK) den 27 okt 2011

Det är lätt att hitta smultronställen i världens nordligaste huvudstad då hela Reykjavik är väldigt pittoreskt. Nedan följer några av mina favoriter!

Café Stofan

Kaffivagninn

Halvskumt men helskönt fiskar-hak. Slå dig ner brevid en av de garvade sjöbjörnarna och lyssna på fantastiska fiskarhistorier över en slät kopp kaffe. Trevlig utsikt över båtarna och berget Esjan i bakgrunden. Sägs även vara en av artisten Björks favoritställen...

Café Stófan

Mysigt fik som påminnar om farmors vardagsrum. Ta en nygräddad våffla med rabarbersylt och kaffe för ca 50 kr.

Kolaportid

Missa inte denna helg  loppis som även fungerar som saluhallen nere i hamnen. Fynda bland kläder och gamla lp-skivor och gör en djupdykning i bland isländska delikatesser. Testa hardurfiskur (torkad fisk), hákarl (surströmming fast haj), flatbraud (tunnbröd som är lite som pannkaka), rágbraud (sött rågbröd), hangikjöt (rökt lammkött), valkött, kleinur (som klenäter fast större och mer som munkar).

Efter en lång barrunda i Reykjaviks världskända nattliv så ta och runda av kvällen med en "eina med öllu", en lammwienerkorv med rålök, rostadlök, ketchup senap och remulad på Baejarins Beztu Pylsur. Ryktet är att när Bill Clinton var där beställde han korv med senap, utan ketchup!
dividerPopulära inlägg
img
Publicerat den 13 jan 2017
img
Publicerat den 11 nov 2016

Instagram
  Kontaktinfo
  Service Center 0771-22 22 21
  Kontaktinfo
  Kortcenter 0200-26 60 00
  Kontaktinfo
  E-post
  Kontaktinfo
  Besök oss