www.forex.se finns även i en anpassad mobilversion

Gå till mobilversionen

Fortsätt på webbversionen

Varning! För att du ska kunna använda alla funktioner på vår hemsida, och inte utsätta din dator för säkerhetsrisker, rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare webbläsare. Mer information

Matresa till Toscana

written Av Mattias Publicerat i Italien - Euro (EUR) den 29 okt 2013

En av de stora trenderna under 2013 är matresor och i en undersökning som FOREX Bank låtit göra uppger var tionde svensk att man har för avsikt att göra en resa med fokus på mat eller dryck under året. Jag vill ju självklart inte vara sämre så jag begav mig ut på en resa till till matens förlovade land Italien och regionen Toscana.

Första frågan jag sökte svar på var om en matresa behöver vara en dyr historia. Det enkla svaret är; Nej!

Jag lyckades hitta en löjligt billig resa med Ryan Air direkt till Pisa. Därifrån tog jag mig sedan till Florens med buss. Från Florens var det sedan enkelt att upptäcka regionen via dagsutflykter med hyrbil, allmänna kommunikationer eller guidade rundturer.

Florens är en fantastiskt vacker stad som påminner om ett gigantiskt utomhusmuseum med sevärdheter i varje litet hörn av staden. Denna gång var det dock matkulturen som var mitt fokus. Jag ville lära mig att laga mat som en riktig italienare.
Som tur var är just matlagningskurser "big business" i Florens och utbudet av olika klasser är omfattande. Det finns kurser i allt från spagettitillverkning till hur du väljer de perfekt råvarorna till din pesto i den lokala saluhallen. Jag valde dock ett lite mer mainstream alternativ och en kurs i hur man lagar en klassisk italiensk fyra-rätters meny.

I grupper om 4-5 personer blev vi tilldelade en kock/instruktör som guide oss igenom recepten kryddmått för kryddmått.
På kvällens meny stod en förrätt bestående av en potatisbakelse med aubergine, zucchini och parmesan. Den andra förrätten var crepés i itaiensk tappning, huvudrätten var en mustig gryta på kalkon, svamp och färska örter. Efterrätten var givetvis en ljuvlig tiramísu.

Samarbetet i gruppen fungerade exemplariskt och matlagningsproceduren blev samtidigt en väldigt social tillställning på bästa italienska manér. Matlagningen får lov att ta tid och middagen ska vi inte tala om. När det väl var dags att slå sig till bords så satt vi där i drygt två timmar. Självklart för att vi njöt av våra egentillverkade rätter men lika mycket för att arrangörerna på ett skickligt sätt minglade runt och kastade diskussionsämnen till gästerna. Att middagen sedan intogs i lokalens stensatta vinkällare kan också ha haft inverkan på den goda stämmningen.

Priset för hela eventet var 45 euro inklusive all mat och dryck och företaget som jag bokade med heter "In Tavola". 

Missa inte filmsnutten som jag har klippt ihop som visar hur man gör den perfekta crepén! 

Mat




divider







Populära inlägg

Instagram




    Kontaktinfo
    Service Center 0771-22 22 21
    Kontaktinfo
    Kortcenter 0200-26 60 00
    Kontaktinfo
    E-post
    Kontaktinfo
    Besök oss